20 Şubat 2012 Pazartesi

Eski Yazılarım

Eski yazılarıma daldım bu gece. Ne çok yazmışım ve ne çok yabancılaşmışım kendi yazdığım satırlara. Bazılarının başlıklarına bakınca, tam o yazıyı yazdığım ana döndüm, hissettiklerimi hatırladım. O satırlar akarken aklımdan geçenlerin sadece yanılsamalarını yazdığımı, 1 cümle aktarırken geri kalan 10 cümlede neler düşündüğümü hatırladım. Hissettim mi tekrardan o anları. Evet, ama sanki artık bir yabancı gibi. İkizler olmak böyle bir şey sanırım. En azından doğduğum güne suç atmak şu anda çok kolay.

Terkettiğim çocuklarıma tekrardan kucak açmış, kol kanat germiş gibi hissettim kendimi. Oysaki yazdığım hiç bir satırı görmek, okumak ve biri bana hatırlatsın istemediğimi düşünüyordum. Yine yeniden.. İkizler olmak..

Eski yazılarım ne kadar rağbet görür bilmiyorum. Kimse de o kadar okuyacak sabır ve istek olduğunu da düşünmüyorum ya artık.. Neyse.. Ben çocuklarımı bağışladım. Ama onlar beni bağışlar mı, ben tekrardan yazma isteği bulur muyum içimde bilmiyorum.

Günler çok kısa geçiyor artık, ve hayatlar yorgun. Bir şarkı sözünden ya da dizi repliğinden gelip beni bulan ilham artık pek uğramıyor ve ben günlük kıvamında yazılar yazmaktan pek hoşlanmıyorum. Öyle yazılar okumayı seviyorum aslında, hayatın küçük ayrıntılarını o kadar şirin güzel ve komik anlatan bloglar takip ediyorumki, gülümsetiyorlar beni. Küçük ayrıntılar.. Ama ne yazıkki ben asla o kadar komik ve ilginç aktaramıyorum.

İstiyorumki, aklıma yine kısa kısa hikayeler gelsin. içlerinde abartı olsun, hayalgücü olsun, biraz gerçeküstü şeyler de olsun. Ama olmuyor. Uzun zamandan beri sadece bir gün başlayıp, bir diğeri bitiyor. Uzun zamandır hiç bir fikir için heycanlanmıyorum. Belki de budur, bitmişimdir bu konuda. Tek iyi olduğumu düşündüğüm kendini aktarma ve kelimeleri kullanma konusunda belki de tükenmişimdir.

Neyse, günlük kıvamına döndü yine. Hoşlanmadım yazdıklarımdan da, kendimden de.  Zaten başlıktan da çok bağımsız ve alakasız oldu bu satırlar. Iyk!
Ok, kib, by!

5 yorum:

deeptone dedi ki...

içinden gelince yazarsın önemli değil ki.
:)
geçen yıl uzun yazdığını biliyorum.
:)
hayatının neden yorgun olduğunu anlamıyorum. hepimiz çalışıyoruz yaşıyoruz işte. hayat bu ki.
ve ne güzel yaşamak. hele sakin ve huzurlu yaşamak.
geçen yıl sevgilin de vardı mutluydun.

Firste dedi ki...

@deeptone yanlış anlamayın beni mutsuz bezgin bıkkın değilim eskisi gibi. Hyata yorgun derken, gerçekten çok yorgunum fiziksel olarak bu aralar. Hiç bir uyku dinlenme yetmiyor. Ekrana bakarken bile uyuyakalıorum bazen..Doktora gidicem en kısa zamanda.
Mimlerimin farkındayım fakat çok fazla girip ilgilenemiorum en ufak şansımda da bişiler ciziktirip hemen yatagıma gömülüorum. En kısa zamanda yazacağım ve çok teşekkürler tekrardan

deeptone dedi ki...

peki. bir şekilde izin al ve bir hafta sadece yat bence.
:)

I_lean dedi ki...

eski First_e gördüm sanki karşımda...evet evet...bir First_e gördüm...ahana da bi kere daha bakayım...evet ya oymuş...hoşgeldin küçük meleğim benim :)

Firste dedi ki...

First_e degil ama Firste karistirdin galiba sen beni biriyle :)