19 Ağustos 2010 Perşembe

Hayatımdan izler varmış

Hayatımdan izler varmış yazılarımda. E olacak tabi. Evet bende bazen düşünmekteyim neden buraya yazmakta olduğumu. Bende çoğu zaman istemiyorum insanların yazılarımı okumalarını. Bağımlılık gibi bir şey oldu. Hem kim varki okuyan? Varmış yinede. 1-2 kişi de olsa varmış. Hem hayatımdan izler varmış hem de o izleri takip edenler.

Cümleler vardı hayata dair aklımda. Sahip olmak istediğim hayata dair hemde. Hayat artık sadece doğmak, büyümek ve ölmekten ibaret değil. Doğuyoruz, büyüyoruz, ölmeden önce yapmamız gereken çok şey var. Yanlış seçimlerden doğru sonuçlar çıkartmaya çalışıyoruz çoğu zaman. Elimize geçen 3-5 kuruş parayla maddiyatımızı tatmin etmeye çalışıyoruz. Maneviyatımızı düşünmez olmuşuz. 'Benim ölmeden önce yapacaklarım farklı' diyenlere korku dolu gözlerle bakar olmuşuz. Bizi kovalayan hayat değil, fakat yapmak zorunda olduklarımızla yarışır olmuşuz.

TÜm soruların ve isyanların arasında başladığımız işleri bitirmek uğruna, dönememişiz yaptığımız yanlış seçimlerden. Yanlış yollardan yürüyüpte, bizim için doğru sona ulaşmaya çalışmısız her gecen gün. O doğru sonlara asla ulaşamamışız kaybolmuş benliklerimizle. Kendi hapishanemizi, bilerek ve isteyerek biz oluşturmuşuz.

Hayatın koşuşturması içinde ise asıl cevaplandırmamız gereken soru öylece kalmış zihnimizde:

'Kaybolan hayatlar mı yaşar olmuşuz yoksa boşa geçen hayatlar mı?'

Varsın bu yazımda giriş paragrafıyla uyumlu bitmemiş olsun.

3 yorum:

LimeLiMe dedi ki...

Yazılarını yabancılar okuyorsa mı sorun olur yoksa tanıdıklar mı? İnsan yabancıya daha rahat anlatır kendini önyargılar olmaz çünkü, sana akıl veren hayatına yön vermeye çalışanlar da olmaz. Senin rotan senin hayatın biz sadece seyirciyiz daha doğrusu okuruz. Hayatımızdan izleri, beklentileri, anıları paylaşırız. Gündelik yaşamda anlatılamayanları anlatmanın dayanılmaz hafifliği. Ve dediğine katılıyorum "kendi hapishanemizi, bilerek ve isteyerek biz oluşturmuşuz." Her insanın limiti kendisidir. Ve bir şey daha yaptıklarından pişman olma eğer o yanlışlar olmasaydı şu anda başka bir İlke olurdun.

Sen yazmaya devam et, okuyacak bir yabancı her zaman olacak...

FiRSTe dedi ki...

tesekkur ederim butun yorumlarınız ve fikirleriniz için

LimeLiMe dedi ki...

Rica ederim... Bu arada niye FirstE ama premierE :) değil ya da principle...?