3 Mayıs 2011 Salı

İnsanlık Dersi

Benim farklı hayallerim var diğer insanlardan. (Hayal bu farklı olacak tağğğbii) Mesela bizim okula gelip bazı topluluklara insanlık dersi verebilirim. Hemde bedeve. Gelecek kadar insan olma seviyesine ulaşsınlar yeter. Zaten o seviyede böyle konuşabilmek, yürüyebilmek falan. Homosapien (yanlış yazmış olabilirem) ol yeter! Sonra Gel, Ne olursan ol Gel!

GEL ve ADAM OL!

Adam olmayı kimse benden öğrenmeyecek tabi, o kadar da değil. Ama bu yaşam formları için, bunu utanmadan açıkça söyleyebilirim. Hiçte utanmam. 'Senden mi öğrenicez lan?' deseler, hiç çekinmeden, kimsenin arkasına saklanmadan 'Evet benden ÖĞRENECEKSİN!' derim.

Şu anda içimde olan sinir katsayısını kelimelere dahi dökemiyorum. Hani böyle kitlenirsiniz, konuşamaz olursunuz sinirden. Öyle bir şey. Kitlenir o sinir içinizde, kitlenir ve sizi felç bırakır. Öyle işte. Yemin ediyorum, 30 erkeğin içinde çalışıyor olsam, her gün ahlaksız teklif gelse, yinede tercih ederim. Onları şikayet edebilirsin çünkü, en kötü kovulursun. Başka iş mi yok? Ama burda öyle mi? Sen yanlış anlayacak kadar salaksın sana yapılan sözlü tacizleri. Yoksa asla senin anladığın gibi olamaz. Sen salaksın, sen sarışınsın. Hata sen, attığın her adımda sorunlarından bahsetmiyorsun die, yalancı da olursun. Azıcık problemlerinden uzaklaşmak için gülümsedin diye salaksın işte sen. Ötesi yok.  Hadi sıkıysa şikayet et, alırsın başka diploma. Alırsın alırsın, nah alırsın. Ananın gözünü alırsın. Hadi dene. Hadi..

Yok arkadaş, aklımdaki konuşmayı elbet yapacağım, o konuşmayı yapınca salonda tek bir alkış bile olmayacak.  Küfür olmayacak, isim vermeyeceğim ama herkes anlayacak hangi cümlenin kime dokundurulduğunu. 'Vay be biz kıza böle makara yapıoduk ama nelerle uğraşıyormuş' diyecek herkes. Sonra hiç bir şey değişmeyecek. Ama o kürsüde konuşurken göreceğim, o kızaran yüzlerini, göreceğim o kaçırdıklarını bakışlarını. Utanacaklar bu kadar saygısız, megaloman, terbiyesiz oldukları için.

Ve ben sokaktaki köpek pisliğine nasıl kafamı çevirip bakmıyorsam, onlarında suratlarına dönüp bakmayacağım.

Ceketimi alıp çıkacağım konuşma bitince kürsüden inip. Tek bir kişi bile alkışlayamayacak...

4 yorum:

riddler dedi ki...

Neye sinirlendiğini anlayamasam da ben alkışlarım, şunun gibi:

http://www.youtube.com/watch?v=BCAxmCcvr1I

firste dedi ki...

:)))) ay cok güldüm yaa evet savaşa hazırım şimdi okula gelebilirim :))

Hero Of Darkroom dedi ki...

neh sonunda...

ne kadarda çok umursuyoruz insanları değil mi ; belki tanrıdan bile fazla...

hayat maalesef çok toplumsal , yinede senin gibi sıyrılma aşamasında olan kişileri görünce yaşama zevkim artıyor ..

firste dedi ki...

sende sıyrıksın herroo hiç merak etme :)))