7 Mart 2011 Pazartesi

Yazma Kafası

Bu aralar tam bir yazma kafasındayım. Yazma kafası nedir diye sormayın bende bilmiyorum. Bir his sadece. Belki de bu yuzden, o makaleleri okumak, o emulatoru açıp örnek codelar üstünde çalışmak kadar bana saçma gelen bir şey yok.

Uyandım bir saat önce aldığım uyku ilacına rağmen. Uyuyamadım bir daha. Söylesem inanmazsınız kafama taktiğim bir düşünce de yoktu aslında. Beni rahatsız eden bir düşünceye sahip değilim. Hatta hayal bile kurdum diyebilirim. Sonra kafamda bazı cümleler belirmeye başladı. Ne başı var o cümlelerin ne sonu. Üstelik kendi karakterimin cümleleri değil bu cümleler. Kendi tecrübelerimin dışa yansıması hiç değiller. Birazdan onları yazmaya başlayacağım ve kimse okumayacak muhtemelen, burda da paylaşmayacağım onları. Sadece su anda ağır gelen, bir cümleden başlayıp devam eden hikayeler var kafamda.

İlerde ne olurum bilmiyorum. Hangi sıfata sahip olacağım, kartvizitimde ne yazacağı buyuk bir sır benim için.  Bir tarafım 'Sen yazarak hayatını kazanırsın' diyor, diğer tarafım 'Hobinden yola çıkarak kuracağın kariyer seni tatmin etmez' diyor. Belki de butun bu hissettiklerim evrenin bana karşı yaptığı bir çağrı. Belki de bir mesaj bütün bu kafamda oluşan, benim kurduğum fakat benim yaşamamış olduğum cümleler.

Birazdan yazacağım onları ve kimseyle paylaşmayacağım. Zihnimde neler oluyorsa, başka birinin sırrıymış gibi saklayacağım o cümleleri. Uyandığım için küfrederken, belki de evren ilk defa konuşmuştur benimle. Belki de bu geceyi hiç unutmayacağım.

4 yorum:

Hero Of Darkroom dedi ki...

kartviziti boşver .. sol yanının üstünde ne yazmasını isterdin ?!

firste dedi ki...

asıl önemli olan oydu dimi?

riddler dedi ki...

Boris Vian'a benzer bir yazım tarzın var :-)

firste dedi ki...

bir yazma tarzımın oldugunu öğrenmek sevindirici :)