13 Temmuz 2011 Çarşamba

Kolaylasmaz

Hangi yasta olursa olsun ask, bitisler hep zor. Kolaylasmaz ayriliklar. Hayatina onlarca insan girer cikar. Varliklarina alistigin gibi yokluklarina da alisirsin, ama ask bitince iste, o hep zor.
Kucukken ayrilik nefessiz birakir seni. Kucuksun ya daha, onun cevresinde dondugunu sandigin Dunyan durmustur sanki. Devam edemeyecek gibi olursun. Lakin hep bir ya barisirsak umudu vardir icinde. Zamanla gecer sonra. Kucukken daha uzun surer atlatman ayriliklari. Kucukken atarsin cerceveleri duvara kirilsinlar diye. Gidip yeni cerceveler begenirsin. Olur yani. Hayat devam eder.
Buyudukce daha olgun karsilarsin bitisleri ama daha cok yanar canin. Cunku bilirsin bu gidislerin bir donusu olmayacagini. Daha cabuk atlatirsin yasin ilerledikce, fakat daha koyu akar gozyaslarin. Daha yogun. Gidip yeni cerceveler de begenemezsin ve artik ayni cercevelerde de yasanmaz ayriliklar. Bir turlu olmaz o zaman.
Sana anlatilanlar gibi degildir Hayat ve asla kolaylasmaz ayriliklar.
Acinin olgunu daha cok titretir adamin icini.
Oyle degildir sanirsin ama oyledir kucugum..

2 yorum:

CEOmerKerim dedi ki...

Bilmelisin küçüğüm, biz artık büyüdük. Yarıda kalan yazılarımızı sen tamamlayacaksın çerçeveleri kırıp yenisini beğenmeyi bıraktığında.. Ayrılıkların hiç bırakmayacak peşini ve onlarla yaşamayı öğrenmelisin bundan sonra. ;)

Güzel, kısa ve öz. Teşekkürler bu ziyafet için. Birkaç şey de ben katmak istedim.

firste dedi ki...

ne kadarda güzel yazmışın, kalemine sağlık